Chateau de Fesles Bonnezeaux Vin Rare 2014 OWC

749,00 DKK
899,00 DKK
Du sparer: 150,00 DKK
Lager: På lager På lager

Den vestlige del af Anjou er hjemsted for nogle af verdens bedste søde vine, hvis du skulle være i tvivl. Med navne som Coteaux du Layon og Bonnezeaux demonstrerer Chenin Blanc-druen her, at den egner sig lige glimrende til tørre som til søde vine. Château de Fesles Bonnezeaux er kronen på værket og husets ubestridte ikon-vin. Robert Parkers analogi, der drager paralleller med verdens vel nok mest berømte ædelsøde vin, Château d’Yquem, er bestemt ikke grebet ud af luften.

Anbefalet
Beskrivelse

Den vestlige del af Anjou er hjemsted for nogle af verdens bedste søde vine, hvis du skulle være i tvivl. Med navne som Coteaux du Layon og Bonnezeaux demonstrerer Chenin Blanc-druen her, at den egner sig lige glimrende til tørre som til søde vine. Château de Fesles Bonnezeaux er kronen på værket og husets ubestridte ikon-vin. Robert Parkers analogi, der drager paralleller med verdens vel nok mest berømte ædelsøde vin, Château d’Yquem, er bestemt ikke grebet ud af luften. Umiddelbart er der blot berømmelsen til forskel – og prisen, ved nærmere eftertanke. Det er en fristende forenkling og sige, at Bonnezeaux er ”mere af det hele”, sammenholdt med Coteaux du Layon. Men det vil bestemt ikke være forkert. Høsten sker selvsagt ved håndkraft i minimum tre ombæringer, for at sikre perfekt modheden og botrytis-inficering af druerne. Efter en traditionel vinifikation og et cirka 18 måneder langt ophold på 400 liter ege- og akacietræsfade, flaskes vinen med udsigt til et alenlangt liv. 30 år i gemmerne burde ikke volde problemer. Selve vinen er en tyktflydende, guddommelig nektar, som enhver vinelsker bør unde sig selv at smage mindst en gang. Men pas på. Den er stærkt vanedannende, med sit nærmest eksplosive eksotiske udtryk og mange, lange komplekse lag. Château de Fesles Bonnezeaux er en sand meditationsvin, men den favner naturligvis også salte, søde og fede madmæssige modspil.

Andre købte også