Barolo 2019 Bio Massimo Rivetti
Fra sølle 1 ha på parceller på forskellige køligt beliggende vinmarker i Barolo-kommunen La Morra laves denne økologisk dyrkede, klassiske Barolo.
Markerne ligger højt i ca. 450 meters højde med en sydvestvendt eksponering, som indeholder en stor andel ler og kalksten.
Al høst og sortering foregår ved håndkraft i små 20 kilos spande for at bevare druerne bedst muligt. I kælderen starter gæringen naturligt med de i kælderen forekommende gærstammer. Vinen vinificeres på rimelig traditionel vis med kvaset under temperaturkontrollerede forhold på ståltanke med en efterfølgende lagring i 24 måneder på 25-30 hl store slavonske fade af ældre dato.
I forbindelse med hele processen forsøger man at holde vinen så naturlig som muligt ved kun at bruge et absolut minimum af sulfitter.
Vinen aftappes ufiltreret for at bevare så mange karakteregenskaber som muligt og for at opnå større fylde og styrke. Efter aftapning på flaske lagrer vinen yderligere 6 måneder, inden den frigives til salg.
Årgang 201p af Rivettis Barolo er en smuk og elegant Barolo, hvor man bare får meget Barolo for skillingen.
Vinen fremstår med en rød, let transparent farve og de klassiske, nuancerede Nebbiolo-aromaer af kirsebær, lakrids, roser, krydderier og tjære.
I smagen smyger den delikate og svævende frugt sig silkeblødt over tungen, mens den mundvandsprovokerende syre skaber friskhed.
Tanninerne er faste og fokuserede, mens eftersmagen med imponerende længde afslutter denne afbalancerede og særdeles prisvenlige Barolo.