l'Esprit de Chevalier - Domaine de Chevalier 2015
Drueklaserne soigneres ude blandt vinstokkene så der også bliver lidt til fuglene og nok engang foran vingården inden alle stilke fjernes og endelig en 3. gang drue for drue inden gæringen uden fremmede gærstammer i en blanding af 8.000 liters egefade, koniske rustfri ståltanke (5.000-10.000 liter) og siden 2014 også æggeformede 8.000 liters betontanke.
Vinene får lov til at sætte sig i adskillige uger efter gæringen hvorefter vinene fra de ældste vinstokke gennemgår den malolaktiske gæring i nye fade mens resten klarer malo med dekanteringer mellem eg, stål og beton.
Le Grand Vin sammenstikkes i januar og som regel bliver halvdelen eller lidt mere af årets vine godkendt, mens (det meste af) resten bliver til denne L'Esprit de Chevalier, som modner 9 måneder i nye fade eller fade, der har været brugt til Le Grand Vin. Herefter sammenstikkes den endelige vin i rustfrit stål, og om nødvenligt klares den i forbindelse med aftapningen.
50% Cab. Sauv. 45% Merlot 5% Petit Verdot