Château Haut-Tayac 2017
Margaux Chateau Haut Tayac 2018 vinen har vinstokkene stået i jord som er meget grusholdig og vinstokkene har en gennemsnitsalder på 30 år. Vinen er lavet på 60% Merlot og 40% Cabernet Sauvignon. Efter høsten gennemgår druerne traditionel vinifikation på temperatur kontollerede tanke af rustfrit stål og betontanke.
Margaux Chateau Haut Tayac er rund og elegant lige som man forventer fra topkommunen Margaux. Mørke bær og frugter med elegante tanniner.
Duft: Den røde farve sender lækre noter af modne frugter og vanlije op af glasset.
Smag: Rund og smagsfyldt med elegante tanniner og noter af frugt og krydderier.
Serveres til: Kalv, oksekød eller ovnbagt vagtel med figner. Perfekt til foie gras eller et bredt udvalg af oste.
Serverings temperatur: 17-18°C
Vinen:
Margaux Chateau Haut Tayac 2018 vinen har vinstokkene stået i jord som er meget grusholdig og vinstokkene har en gennemsnitsalder på 30 år. Vinen er lavet på 60% Merlot og 40% Cabernet Sauvignon. Efter høsten gennemgår druerne traditionel vinifikation på temperatur kontollerede tanke af rustfrit stål og betontanke.
Vinhuset:
Margaux er kendt som en af de store distrikter der ligger nord for Bordeaux by. Appellationen Margaux dækker over 3 kommuner, og i hjertet af Margaux ligger Château Haut Tayac. Den nuværende ejer, Gérard Solivère, overtog den 10 ha store ejendom i 1997 og moderniserede den bla. ved at bygge ny kælder og udstyre den nye kælder med nye, temperatur kontollerede fade.
Bordeaux er intet mindre end verdens vigtigste vinregion. Det er herfra nogle af verdens bedste, mest kendte og ikke mindst dyreste, vine har ophav. Eksempelvis er Bordeaux, Medoc og Margaux i dag stærke brands, som de fleste kan nikke genkendende til. Druesorterne Cabernet Sauvignon og Merlot omtales i dag som Bordeaux-sorterne.