Jean Gagnerot Nuits-St-Georges 1er Cru Les Vallerots 2012

Populær
-16%
499,00 DKK
599,00 DKK
Du sparer: 100,00 DKK
Lager: På lager På lager

Smuk rubinrød i glasset. Arketypisk Bourgogne-næse med friske hindbær, skovbær, solmodne kirsebær samt florale strejf af røde blomster. En subtilt, velintegreret note af ristet eg titter også frem i baggrunden. I munden folder vinen sig ud med en fyldig og koncentreret smag af hindbær, kirsebær, roser og en smule læder. Her er tale om en stor vin med fine tanniner, der stadig viser lagringspotentiale. WOW! Drik nu, eller gem 10-15 år fra høståret.

Anbefalet
Beskrivelse

Kvaliteten fra Jean Gagnerot er på alle måder ”outstanding” i denne vin. Årgang 2012 hyldes netop således af Robert Parker og 1. Cru-marken, Les Vallerot, grænser op til den berømte topmark, ”Les Saint-George”. Her produceres vine til både 2,3 og 4 gange prisen på denne vin.

Smuk rubinrød i glasset. Arketypisk Bourgogne-næse med friske hindbær, skovbær, solmodne kirsebær samt florale strejf af røde blomster. En subtilt, velintegreret note af ristet eg titter også frem i baggrunden. I munden folder vinen sig ud med en fyldig og koncentreret smag af hindbær, kirsebær, roser og en smule læder. Her er tale om en stor vin med fine tanniner, der stadig viser lagringspotentiale. WOW! Drik nu, eller gem 10-15 år fra høståret.

Nyd vinen som et luksuriøst hyggeglas eller servér den til saftige bøffer, lam, grillkylling, and eller andre typer fjerkræ samt modne oste. Nydes optimalt ved 14-16°C.

Vinen er fremstillet på 100 % Pinot Noir druer fra 1.Cru-marken, Les Vallerots. Marken ligger i den sydligste del af appellationen Nuits-Saint-George og har retning mod Beaune. Les Vallerots er desuden nabo til den famøse mark, Les Saint-George, hvis flaskepriser ligger i toppen af Bourgogne-skalaen.

I vineriet gæres mosten i lang tid på temperaturstyrede ståltanke, hvorefter der gøres brug af både pigeage (nedstempling af drueskallerne i mosten) og remontage (overpumpning af vin fra bunden) med det formål at udtræk farve, smag og tanniner. Når vinen har gæret færdig bliver den lagt på små franske egetræsbarriques i 12 måneder inden flaskning.

Andre købte også