-
-26%
-
-17%329,00 DKK399,00 DKKDu sparer: 70,00 DKK
-
Populær-20%799,00 DKK999,00 DKKDu sparer: 200,00 DKK
-
Populær-20%799,00 DKK999,00 DKKDu sparer: 200,00 DKK
-
-16%749,00 DKK899,00 DKKDu sparer: 150,00 DKK
-
-20%859,00 DKK1.079,00 DKKDu sparer: 220,00 DKK
Denne 10 års Tawny har opnået sin farve gennem lagring på små egetræsfade. Næsen viser lag af modne frugtaromaer, smukt integreret med nuancer af nødder og krystalliseret tørret frugt. På ganen meget glat og blød, med en velafbalanceret og lang finish.
Vi har set mange anmeldelser igennem tiden fra Robert Parker, men den her et i en kategori for sig selv. Årsagen til ekstasen skal findes i Bodegas Alvears suveræne solera-dessertvin på den kendte PX drue.
Ved første øjekast ligner denne lagrede 40 Years Old en Tawny, men de grønne og orange reflekser afslører, at glasset rummer en gammel lagret hvid port, idet vinens oprindelige farve, duft og smag forvandles over tid; og ja, igen spiller tiden hovedrollen – adelsmærket og signaturen for J.H. Andresen´s lagrede vine.
Efter 41 års (!) tålmodig lagring, følger denne årgangs-tawny Andresen´s sympatiske filosofi ved at vente længere end andre huse med at tappe tidligt for at få penge i kassen. Af samme grund har Andresen et intakt lager af gamle colheitas, som rækker helt tilbage til årgang 1900 og i det hele taget hviler der en tidløs, ja næsten zen-agtig stemning overalt i Andresen´s temmelig store kældre i Vila Nova de Gaia.
Den vestlige del af Anjou er hjemsted for nogle af verdens bedste søde vine, hvis du skulle være i tvivl. Med navne som Coteaux du Layon og Bonnezeaux demonstrerer Chenin Blanc-druen her, at den egner sig lige glimrende til tørre som til søde vine. Château de Fesles Bonnezeaux er kronen på værket og husets ubestridte ikon-vin. Robert Parkers analogi, der drager paralleller med verdens vel nok mest berømte ædelsøde vin, Château d’Yquem, er bestemt ikke grebet ud af luften.
Bordeaux, Basac, Sauternes.
Str: 1/2 fl. 37,5 cl.
Druer: Sémillon, Muscadelle, Sauvignon Blanc
De klassiske Vintage Ports fra Delaforce er berømte for deres balance og aromatiske stil. De er produceret af de allerbedste druer fra udvalgte vingårde i områderne Roncão og Rio Torto (inkl. den berømte Quinta da Côrte) i Dourodalen i Portugal.
Disse elegante og fuldendte Vintage Ports er anerkendt som nogle af de allerbedste af vinsamlere og feinschmeckere verden over.
Denne portvin er produceret af druerne Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinto Cão, Tinta Roriz og Tinta Barroca fra Dourodalen i Portugal.
Vi stiftede bekendtskab med denne gamle vin på Kolvig i Ribe. Pris og kvalitet var så overraskende, at vi har ledt i hele Europa for at finde nogen af de kun 4000 fl. som blev omflasket i 2010. Det lykkes og vi kan i dag tilbyde et meget begrænset parti af denne vanvitige prisvenlige dessertvin med over 40 år på bagen.
Ratafia er et klassisk produkt af aperitif i Champagne.
I denne ravfarvede version, lavet på 100% Meunier, vil du kunne finde noter og smagen af tranebær, jordbær og solbær. Denne vin var et af præsten Dom Caudrons yndlingsprodukter.
Interessant balance mellem friskhed og frugtighed!
Ferreira Dona Antónia er en Premium Reserva port fremstillet for at hylde den karismatiske - Dona Antónia Adelaide Ferreira - der i 1800 tallet ledte og inspirerede virksomheden, samt tilførte værdier der, har sikret Ferreira sin status som verdens førende vinproducent og Portugals største mærke.
Fra den berømte producent Gérard Bertrand har vi deres Rivesaltes Ambré. Det er Frankrigs svar på portvin, en Vin Doux Naturel, lavet på 80% Grenache Noir og 20% Grenache Gris. Vinmarkerne er placeret på terrasser på klipperne tæt på den spanske grænse.
J.H. Andresen Colheita 1998 Special Selection – ( tappet efteråret 2018 )
Efter 20 års tålmodig lagring, følger denne årgangs-tawny smukt op på Andresen-mærkets filosofi ved at vente længere end de fleste med at tappe tidligt for at få penge i kassen.
Balanceret med modne af frugt med ædle, blide noter af kandis, mandel, abrikos og nødder træder frem i fuldt flor med underliggende frisk syre.
Nyd vinen alene ved et stykke under 16 grader eller hassel- og valnødder, mandel-tærter, æbletærter med makroner og vinterhalvårets desserter.
Druetyper: Field blend af de klassiske blå druer fra Douro Superior
Blender: Àlvaro Van Zelle
Smith Woodhouse er kendte for deres solide og velsmagende LBV portvine. De har et højt bundniveau og du får meget portvin for pengene. Flot frugt samt en behagelig sødme, uden at det bliver for meget. Lang og blød eftersmag, prøv den.
Da denne portvin formentlig vil danne lidt bundfald, anbefales det at den dekanteres før den skal nydes.
Smith Woodhouse er kendte for deres solide og velsmagende LBV portvine. De har et højt bundniveau og du får meget portvin for pengene. Flot frugt samt en behagelig sødme, uden at det bliver for meget. Lang og blød eftersmag, prøv den.
Mørk og livlig rubinfarve. På næsen intense røde frugtaromaer der dominerer, med nogle blomsterhints. I ganen frisk og robust frugtsmag, med en fremragende lang finish.
Maynard´s Traditional Unfiltered LBV (tappet 2023 )- fra den sublime og ganske koncentrerede årgang 2017 er dybrød med mørk og intens frugtighed, mørk kirsch, viol og bittermandel i duften og smag af rund og blød stanglakrids, sort peber og en snert træ, alt sammen med solid mundfylde og med sødmefulde bløde tanniner.
Superlækker, sød hvidvin på drurerne Sauvignon Blanc (75%) og Gewürztraminer (25%), hvor begge druer spiller ind med deres særlige karakteristika. Man smager dejlige, eksotiske frugter og en vidunderlig honningsødme, der holdes på plads af syren.
Ramos Pinto blev grundlagt allerede i 1880 af Adriano Ramos Pinto. Hans færdigheder indenfor vinfremstilling og måden at promovere sine vine på gjorde ham ganske unik på den tid. Et rigtigt Tawny-hus kaldes Ramos-Pinto ofte i medierne.



















